Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hvor mye koster båtdrømmen?

Drømmer du om å bli båteier? Da er det noen spørsmål du bør ta stilling til før du bestemmer deg for lånesum. Hvilken båttype, hvilke sertifikat, og hvor mye koster vedlikehold av båten? Her er noen av de vanligste kostnadene knyttet til å eie båt.

Sertifikat og kurs

Båtførerprøven er obligatorisk for deg som er født i 1980 eller senere, og koster 1500–3000 kr. Om du skal gå til anskaffelse av seilbåt, kommer andre sertifiseringer og kurs i tillegg. Her ligger prisen på ca 10.000 kr og oppover.

Båtplass

Båtplass og vinterlagring er en av de største utgiftene for en båteier. Utgiftene for dette kommer an på størrelse og plassering. Om du kjøper båtplass rundt de store byene eller i populære sjøhavner, kan prisene fort komme opp i flere hundre tusen kroner. Om du skal leie båtplass vil prisene normalt ligge fra 10.000 – 20.000 kr for sesongen, avhengig av beliggenhet.

Vinterlagring og vedlikehold

Godt vedlikehold er viktig for sikkerheten og reduserer verdifall på båten. Behovet for vedlikehold vil øke med årene, og kostnaden er avhengig av hvor mye du kan og ønsker å gjøre selv. Prisene på lagring og vedlikehold varierer, men vinterlagring vil koste deg alt fra 5000–20.000 kr., avhengig av størrelse, beliggenhet og behov for vedlikehold. I tillegg er det lurt å tenke over sikkerheten under oppbevaring. Ved å sammenligne lån til båt, finner du de beste betingelsene.

Sammenlign tilbudene og velg det lånet som passer deg og din situasjon.

God oversikt gir klokere valg

Det å velge riktig forbrukslån kan være krevende. Det finnes mange lånetilbydere med svært ulike vilkår.

Med låntil.no kan du enkelt vurdere flere lån samtidig, slik at du kan velge det lånet som er mest riktig for din situasjon. Ved å samle de ulike lånetilbudene på markedet gir vi deg god oversikt til å ta bedre valg.

Når du finner det lånet som er mest riktig for deg kan du enkelt klikke deg videre for å komme til søknaden.

Vurdering av låntil.no


5.0 stjerner (basert på 4)

Takk for hjelpen

Takk for hjelpen med valg av riktig lån til bryllup.

Linda

Supert

Tusen takk for hjelpen med valg av riktig forbrukslån.

Jonas

Anbefales

Fin oversikt og lånekalkulator som beregner lånets kostnader.

Simen

Genialt

Jeg brukte denne siden til å finne lån til en ny komfyr.

Thorbjørn

3 tips til et trygt kjøp av MC

Når man har funnet drømmesykkelen er det lett å bli revet med, men det er viktig å være smart når du skal kjøpe motorsykkel. Vi har satt sammen noen enkle tips til...

Les mer

Hvor mye koster båtdrømmen?

Drømmer du om å bli båteier? Da er det noen spørsmål du bør ta stilling til før du bestemmer deg for lånesum. Hvilken båttype, hvilke sertifikat, og hvor mye koster vedlikehold av...

Les mer
lån til bryllup

Hva koster et bryllup?

Dette er et spørsmål mange brudepar stiller seg når de skal planlegge bryllupet sitt. Mange ønsker å ta opp lån for å dekke utgiftene til den store festen, men da gjelder det...

Les mer